Directia de Antreprenoriat si Programe pentru IMM
Programe Nationale cu finantare de la Bugetul de Stat Inscrie-te aici »Schema de ajutor de minimis LOCURI DE MUNCA SUBVENTIONATE Click aici »
Cooperatia de consum
Prezentare

In prezent exista 1.513 organizatii ale cooperatiei de consum care acopera un numar de 2.688 comune, 13.000 sate, 230 orase si 28 statiuni balneo-climaterice, cu un numar de peste 1.350.000 membri cooperatori asociati, servind o populatie de aproximativ 11.800.000 locuitori din asezarile in care functioneaza.
În cadrul cooperatiei de consum , functioneaza:
· 12.594 - unitati comerciale cu amanuntul ;
· 6.198 - unitati de alimentatie publica ;
· 473 - depozite de marfuri ;
· 770 - unitati de achizitii si prelucrare a produselor agroalimentare;
· 199 - unitati turistice ;
· 3.269 - unitati de prestari servicii, pentru populatie.

Cooperatia de consum asigura in prezent locuri de munca, pentru circa 27.000 de oameni. Cooperativele de sunt asociate in 41 federale teritoriale ale cooperativelor de consum - FEDERALCOOP.
Federalele teritoriale ale cooperativelor de consum sunt asociate in Uniunea Nationala a Cooperativelor de Consum si de Credit - CENTROCOOP.

CENTROCOOP detine capital majoritar in urmatoarele societati comerciale coopertiste:· 17 - societati de productie nealimentara;
· 11 - societati de productie alimentara ;
· 2 - societati de comert si turism;
· 1 - societate de informatica;


In cadrul cooperatiei de consum mai functioneaza un organ de presa - "GAZETA COOPERATIEI", un Centru de Management, consultanta, pregatire si perfectionare a personalului - CEPECOOP, un Institut de proiectare - COOPPROIECT, 8 scoli de cooperatie.

Reteaua federalelor teritoriale ale cooperativelor de consum (adresa, obiectul de activitate si persoana de legatura de la care se pot obtine relatii cu privire la cooperativele de consum asociate din judetul respectiv).Vezi alte articole din aceeas categorie ››
Developed by Medianet Design