Directia de Antreprenoriat si Programe pentru IMM
Programe Nationale cu finantare de la Bugetul de Stat Inscrie-te aici »START UP NATION Inscrie-te aici! »
Comunicat
Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijloci, Comert, Turism si Profesii liberale multumeste prin OTIMMC Constanta si CTICI Giurgiu, tuturor celor care au participat in data de 25 mai 2007 la Giurgiu, la seminarul "Zilele femeilor intreprinzator", ca prima etapa a Programului pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii. Totodata adresam multumiri deosebite tuturor institutiilor care ne-au sprijinit in promovarea si organizarea acestui eveniment.

Prin acest seminar ne-am propus promovarea unui sistem de informare si instruire care sa faciliteze mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale acestora in scopul implicarii lor in structuri economice private, in contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si a prejudecatilor existente la nivel local.

Programul si seminarul au fost mediatizate si pe web site-ul OTIMMC Constanta, www.otimmccta.ro, astfel incat, participantele au avut acces rapid si facil la informatiile de ultima ora care au aparut pe parcursul programului.

Pentru buna desfasurare a seminarului au fost contactati reprezentanti ai Prefecturii Giurgiu, ai Primariei Giurgiu, precum si alte autoritati locale, mediul de afaceri giurgiuvean ( Camera de Comert Industrie si Agricultura Giurgiu, Agentia de Dezvoltare Regionala Muntenia, FNGCIMM, Consiliul Concurentei, CCIR - Euro Info Centre Bucuresti, Directia pentru tineret Giurgiu, Patronatul National al Femeilor de Afaceri, ASOAF, Patronatul UGIR 1903, etc).

Fiecare participant la seminarul "Zilele femeilor intreprinzator" a primit din partea OTIMMC Constanta materiale informative ( " Ghidul tanarului intreprinzator", " Surse de finantare" ) precum si cate o mapa de prezentare a seminarului.

La seminar au participat in calitate de vorbitori reprezentanti ai Prefecturii, Primariei, autoritatilor locale, ai patronatelor, EIC Bucuresti, asociatilor de femei de afaceri, ONG- uri ce promoveaza antreprenoriatul feminin, precum si Camera de Comert si Industrie Giurgiu. In total, la seminar au participat un numar de 61 persoane .

Nivelul de pregatire a participantelor a fost foarte variat, cu specializari diferite, ceea ce a facilitat o buna interactiune a acestora pe parcursul seminarului.

Media de varsta a participantelor la seminarul "Zilele femeilor intreprinzator" de la Giurgiu a fost de aproximativ 38 ani.

Pregatirea profesionala a participantelor a fost diferita, domeniile de specializare acopera o gama larga de activitati, cum ar fi: laborant, tehnician constructii civile, invatator, metrolog, tehnician proiectant, economist, inginer agronom, profesor limbi straine, inginer chimia produselor alimentare, psiholog, inginer metalurg, samd.

Un numar de 13 participante au propria afacere, alte 13 intentioneaza sa isi deschida o afacere iar 10 dintre ele sunt implicate in activitatea de management a firmei.

Temele propuse spre dezbatere de catre participantele inscrise la seminar au fost variate: "asistenta si consultanta in afaceri, avocatura in afaceri, concurenta, tehnici de negociere, noutati contabile, succesul unei afaceri, dezvoltarea afacerii, surse de finantare, specializarea personalului". Acestea au fost discutate in cadrul seminarului, aprofundarea lor urmand sa se faca in cea de doua etapa a Programului, in cadrul cursurilor.

In cadrul discutiilor care au urmat prezentarilor s-a raspuns la intrebari, s-au prezentat "povesti de succes", experiente proprii, s-au stabilit contacte de afaceri. Cele mai frecvente intrebari au fost legate de perioadele de desfasurare a cursurilor de instruire pentru Programul national multianual pe perioada 2005 - 2008 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM, conditii de eligibilitete pentru programul de investitii, Start, etc.

Participantele la seminar au venit cu propunerea ca astfel de evenimente atat de binevenite, ca seminarul "Zilele femeilor intreprinzator", sa se desfasoare mai des in Giurgiu.

Evenimentul a avut un real succes, fiind deosebit de apreciat in mediul de afaceri giurgiuvean, lucrarile seminarului bucurandu-se de o inalta apreciere, primind calificative superlative din partea participantelor.

Speram ca acest seminar sa contribuie la consolidarea antreprenoriatului feminin local, regional si national.

OTIMMC Constanta
CTICI Giurgiu

Pentru a descarca arhiva de poze a evenimentului click aici


Vezi alte articole din aceeas categorie ››
Developed by Medianet Design