O.T.I.M.M.C. CONSTANTA
Directia de Antreprenoriat si Programe pentru IMM
Programe Nationale cu finantare de la Bugetul de Stat Inscrie-te aici »START UP NATION Inscrie-te aici! »
Inaugurarea Incubatorului de Afaceri Mangalia 05.10.2010
11 22 33 44 55

Conducerea OTIMMC Constanta a participat, impreuna cu Reprezentantul Rezident a.i. al PNUD Romania , doamna Yesim Oruc, primarul Mangaliei, domnul Claudiu Tusac si administratorul incubatorului domnul Teliceanu Claudiu, la inaugurarea oficială a Incubatorului de Afaceri Mangalia.

Incubatorul de Afaceri se află în incinta Parcului Industrial Mangalia şi este al cincilea incubator lansat în cadrul Programului Naţional Multianual de Înfiinţare şi Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice şi de Afaceri în România, alături de cele de la Braşov, Alba Iulia, Sfântu Gheorghe şi Târgu Mureş.
Incubatorul de Afaceri Mangalia este amplasat într-o fostă hală industrială, a cărei renovare a fost co-finanţată de către Agenţia pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri, Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Primăria Municipiului Mangalia. Clădirea dispune de o suprafaţă de lucru generoasă (1.200 m2) şi este dotată cu echipamente şi facilităţi moderne. Ca pas următor, administratorul incubatorului, firma de consultanţă Clever Consulting, va organiza procesul de selecţie a cca. 20 de firme care urmează a fi incubate şi care vor beneficia de serviciile şi suportul financiar specifice programului de incubare.

 

Programul Naţional Multianual de Înfiinţare şi Dezvoltare de Incubatoare Tehnologice şi de Afaceri în România este o iniţiativă comună a Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri, coordonator, şi a Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, implementator. Obiectivul programului este scăderea şomajului şi dezvoltarea antreprenoriatului în zonele ţintă. Firmele dintr-un incubator de afaceri beneficiază, pe perioada celor trei ani de incubare, de spaţiu de lucru în clădirea incubatorului, sprijin financiar, servicii de consultanţă managerială şi asistenţă tehnică.

 

www.portalincubatorimm.roVezi alte articole din aceeas categorie ››
Developed by Medianet Design